| Reset | A - | A + |
header16.jpg
U bent hier : Home
Inloophuis De Loods - Benefiet

In mei 2011 opende het inloophuis De Loods in de Kortrijksestraat 44 te Ardooie de deuren voor kwetsbare mensen met een beperkt sociaal netwerk. Intussen is De Loods uitgegroeid tot een vaste wekelijkse ontmoetingsplaats voor een 65 tal bezoekers. Een team van 30 vrijwilligers zorgt voor een warm onthaal in De Loods en ondersteuning bij kwetsbare mensen thuis.
Eind 2014 stopt de subsidiëring door de provincie West-Vlaanderen en tot op heden vonden we het gemeentebestuur niet bereid om de werking financieel te steunen. Voor de vrijwilligers is het ondenkbaar dat we bij gebrek aan financiële middelen de werking van de Loods moeten stopzetten en de meest kwetsbare inwoners terug in de kou komen te staan. Daarom organiseren we op 6 en 7 september 2014 een benefietweekend ten voordele van de Loods.

Bekijk de folder !!

 
Engelbewaarder
Een kind en een moeder... Het is toch wat. Vandaag zie ik Maria en haar zoon Gabriël, en ze zien er zo gelukkig uit. Gabriël vertelt me dat hij een heel goeie band heeft met zijn mama. Sinds ze hier zit, zijn ze al elke week op bezoek gekomen. Ze wonen helemaal niet zo dichtbij en je merkt dat Maria die extra moeite echt wel apprecieert.
Lees meer...
 
Zo schoon !
Deze voormiddag hebben we een vergadering gehad over de stand van zaken van ‘het project’. ‘Hét Project’. Ik vind het fantastisch dat ik daar een deel van mag zijn. We zijn tot de conclusie gekomen dat het echt wel begint te lopen, en dat had ik ook al gevoeld. Van overal komen toffe commentaren en het is zalig dat iedereen zo betrokken is. Ik vertrek morgen naar Istanbul, even wat avontuur opsnuiven en nu heb ik pas écht het gevoel dat ik met een gerust hart kan vertrekken.
Lees meer...
 
Goesting
Twee mensen, twee verschillende dingen waar zij van genieten. Is het niet curieus dat een mens zoveel verschillende dingen graag kan doen? Dat iemand geniet van een kruiswoordraadsel en dat iemand anders dat echt niet graag doet ?  Ik hou enorm van toneelspelen en van alles wat met theater te maken heeft. Ik ken echter veel mensen die daar absoluut niet van houden.
Lees meer...
 
Sterke vrouw
Gisteren ging ik op bezoek bij Maria. Maria is een vrouw van 89, maar haar hart klopt nog als dat van een 20-jarige. Ze is enorm geëngageerd en gaat nog elke week overal heen. Ik vind het zo mooi om te zien hoe het leven niet stopt na een opname in het rusthuis. Sommige mensen zouden dat misschien denken, maar niets is minder waar. Het is niet omdat je ergens samenwoont dat je geen dingen apart meer mag doen.
Lees meer...
 
Blij dat ik u weer begroeten mag !
Een nieuwe dag, en daar is ze eindelijk terug: de zon! Wat geeft me dat nieuwe moed om door te gaan. Ik kom uit bed vanmorgen en ben instant blij, want vandaag mag ik opnieuw bij mijn vrienden en vriendinnen gaan zitten. Er liggen nog leuke dingen in het verschiet en de positieve reacties geven me heel veel goesting om door te gaan. Ik heb mijn roze bril op vandaag en de toekomst lacht me toe.
Lees meer...
 
Pareltje (bijgewerkt !)

Dit verhaal wordt u verteld door Marleen van de Parel. Zij gaf bij elke foto een impressie. Mooi!
Spiegeltje spiegeltje aan de wand ...

Lees meer...
 
Wat ik jullie nog wou zeggen
Na heel wat rompslomp met een lader die ontplofte (niet echt) en een rit in de spits naar Mediamarkt, is het gelukt om de computer opnieuw aan de praat te krijgen. Wat ik jullie voor deze avond nog wil meegeven: neem het allemaal niet zo serieus, lach eens met jezelf in een stresssituatie (wow, 3 s’en na elkaar!),
Lees meer...
 
Warme Jas
In september vorig jaar startte De Kim met het OMA-project, een project om mantelzorgers van bezoekers met dementie te ondersteunen en te versterken. Gedurende het afgelopen jaar organiseerde De Kim heel wat initiatieven om mantelzorgers een hart onder de riem te steken.
Lees meer...
 
Hoger of lager of hoger ?
Gisteren was ik getuige en deel van een geweldig moment. Er werd Hoger-Lager gespeeld op De Souvenir, door Koen, één van de animatoren. Ik was daar oorspronkelijk om foto’s te nemen, maar het werd zo gezellig dat ik helemaal vergat dat ik er ook effectief iets moest van vastleggen. Koen wordt hier enorm graag gezien en er wordt heel wat afgelachen. Zelfs de mensen die soms geen zin hebben om mee te doen, worden uit hun kot gelokt. Ik ben de eerste om toe te geven dat ik geen gezelschapsspelmens ben, maar hier is alles precies gewoon leuk.
Lees meer...
 
Regendip
Ik sta deze morgen op met een triest gevoel in mijn maag. Als ik naar buiten kijk zie ik grijs en ik wil ergens anders zijn. Tegelijk besefte ik gisteren dat ik hier zo graag werk en dat ik de mensen ook echt mis als ik er niet ben. Ik ga nooit met tegenzin werken, dat is toch prachtig. Deze morgen echter is er dus precies een beetje wolk in mijn hoofd. Ik ga mee met het weer en vandaag huilt de lucht.
Lees meer...
 
Alice
Vandaag viel het me te binnen. Hoe speciaal het is dat ik dit hier mag meemaken. Mensen die in het laatste kwartaal van hun leven zitten. Sommigen krijgen nog een hele poos, anderen gaan bijna direct als ze hier aankomen. “Een oude boom verplant men niet”, maar soms kan het niet anders omdat er in de plaats waar ze eerst stonden te weinig lucht en een schaarste aan water is. Dan moét er verplant worden.
Lees meer...
 
Soeper !

Dit gezellige moment werd mede mogelijk gemaakt door de enthousiaste bewoners van De Parel en door Marleen !
Geniet ervan: https://www.youtube.com/watch?v=Zz7fxhMQerw

Louise Vermeulen

 
Ode aan Martha

Ode aan Martha, voor de goedlachse ochtenden en de speelse momenten tussendoor, voor de grap en de grol en voor haar oneindige enthousiasme.

Vriendin !

Lees meer...
 
Staf en Noa op bezoek
Vandaag een momentje van puur geluk. De kleine Staf en Noa waren op bezoek. Dit zijn de kindjes van Nathalie, verpleegster op de ‘Souvenir’. Het was een ongelooflijk mooi moment om bij te zijn. Ik geef het toe, ze stalen ook mijn hart.
Lees meer...
 
Sara
Sara heeft de zachtste handen en het witste haar van heel de groep
Sara schuwt geen enkele dansvloer, doet het zelfs op blote voet
Sara geeft de zon weer schijnkans, en bij regen klaagt zij niet
Sara is er altijd graag bij want Sara heeft het leven lief
Sara houdt mijn hand soms vast en houdt haar armen wijd gespreid
Sara is een veilig deken, Sara is een zekerheid
Met Sara kan je nog eens gieren en Sara geeft je nieuwe kracht
Ik meen het, er zijn weinig dingen beter dan Sara als ze lacht
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 24 van 43
Jobstudenten

Voor studenten hebben we tijdens de diverse schoolvakanties functies in diverse afdelingen. Je kunt je hiervoor op deze website aanmelden.
Naar studentenjobs ...

 
 
Bezoek Open Kring vzw op Facebook

Zoeken

 

 


 

Open Kring vzw

Kortrijksestraat 58  -  8850 Ardooie

Tel. 051 74 02 60

 Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius    

Centrum voor Kortverblijf    

  Serviceflats Hof Ter Linden    

 Dagverzorgingscentrum De Kim    

Zorgcoach    

 

Dienstenchequebedrijf Link58 vzw

 Kortrijksestraat 58  -  8850 Ardooie

 Tel. 051 74 02 67

 

 

 

In de kijker - Vrijwilligers

Als u een nieuwe en zinvolle uitdaging zoekt in uw leven, bieden wij u de kans om een meerwaarde te betekenen in de zorg voor bewoners. Uw waardevolle inzet en engagement helpen een warme thuis met een open kijk op de maatschappij creëren voor onze bewoners. U maakt het samen met onze medewerkers mogelijk dat bewoners zich verder als mens kunnen ontplooien door uw ondersteuning in het activiteitenprogramma. Meer info vindt u hier.

 

Provincie - Kwaliteit - Het zit in ons