| Reset | A - | A + |
header27.jpg
U bent hier : Home
Inloophuis De Loods - Benefiet

In mei 2011 opende het inloophuis De Loods in de Kortrijksestraat 44 te Ardooie de deuren voor kwetsbare mensen met een beperkt sociaal netwerk. Intussen is De Loods uitgegroeid tot een vaste wekelijkse ontmoetingsplaats voor een 65 tal bezoekers. Een team van 30 vrijwilligers zorgt voor een warm onthaal in De Loods en ondersteuning bij kwetsbare mensen thuis.
Eind 2014 stopt de subsidiëring door de provincie West-Vlaanderen en tot op heden vonden we het gemeentebestuur niet bereid om de werking financieel te steunen. Voor de vrijwilligers is het ondenkbaar dat we bij gebrek aan financiële middelen de werking van de Loods moeten stopzetten en de meest kwetsbare inwoners terug in de kou komen te staan. Daarom organiseren we op 6 en 7 september 2014 een benefietweekend ten voordele van de Loods.

Bekijk de folder !!

 
Zorgen voor

Ik word geroepen. ‘Dat ik echt eens moet komen kijken”! Ik kom aan in de leefgroep van de Souvenir en daar zie ik een enthousiaste Noëlla, die poetsvrouw Malgo wil helpen met het vasthouden van haar ladder (ze is de ramen aan het wassen). Na een duwtje van het personeel staat Noëlla fier naast de trap! Het is voor haar heerlijk om bezig te zijn met huishoudelijke taakjes en als ze kan helpen is ze er graag bij.

Dit zie je hier ...

Volg de blog ...

 
Als het maar zacht is

Maria heeft niets liever dan dat je zacht met je hand over die van haar streelt. Ze houdt ervan om ook zelf de hand van iemand anders vast te houden, en er over te wrijven. Zelf vindt ze maar weinig rust, maar van die momenten kan ze écht genieten, dat zie je. We zouden dat eigenlijk eens meer moeten doen. Even stil zitten bij elkaar en gewoon elkaars hand vastnemen. Ongelooflijk hoeveel deugd dat kan doen. De hand van iemand anders in die van jou, geeft je een gevoel van kalmte en het heeft een sterk ‘alles komt goed’-gevoel. Vertrouwen..
Maria’s momentje vind je hier ...

Volg de blog ...

 
Dutje

Het is zalig, heerlijk, bijna meditatief om de middagsiësta door te brengen op de Souvenir. Een enorme rust over de hele afdeling. Geweldig voor een jongere als ik die heel vaak niet weet waar haar hoofd staat. Ik vind mezelf oprecht verbaasd als ik hoor praten over ‘om acht uur in bed en om acht uur er weer uit’. Een nachtrust, een echte nachtrust zoals die zou horen te zijn, dat is lang geleden. Geweldig hoe hier geen vragen gesteld worden. Pas op, de mensen mogen kiezen wanneer ze naar bed gaan, maar de meesten opteren voor een lange en zalige slaap. De kamers zijn een beetje thuis, écht thuis. Over de middag echter zitten de meesten gezellig in de living. Daar is het ook thuis. Met zijn allen dutten, en niet veel vertellen maar alleen maar kalm zijn. En ik daar dan tussenin. De drieëntwintigjarige Louise tussen haar beste vrienden en vriendinnen ...
Dutjes doen, doe je zo in de Souvenir ...

Volg de blog ...

 
Doucement

De morgen begon met een magische ontmoeting. Omer is de charmeur van de Souvenir. Hij danst, zingt en spreekt Frans als een echte Fransman, en dat alles op meer dan vierdubbele leeftijd van mezelf. Wat een genot om samen met Omer de voormiddag te spenderen. De positiviteit straalt ervan af en dat kan ik wel gebruiken. Het regent maar hierbinnen is het naar goeie gewoonte lekker warm en licht. Omer eet zijn boterham en vertelt ondertussen honderduit over vroeger, leert me enkele Franse woordjes en is ondertussen ook met Martha aan het praten. Een gezellige boel met hem erbij. We gaan naar zijn kamer en praten daar verder. Hij vertelt grappige anekdotes en ook al hebben ze vaak op het eerste zicht niets met elkaar te maken, toch hebben ze allemaal maar één onderliggende boodschap : doucement. Zacht zijn voor elkaar. Jezelf de rust gunnen die je verdient en vooral niet panikeren. Omer geeft mij en veel andere personeelsleden op de afdeling een gevoel van kalmte en tegelijk een boost van energie. Hij weet het ook wel te brengen, de verleider. Nooit eerder was ik zo gecharmeerd door een man van over de negentig. Er is geen beter moment om je dag te starten dan hier. Je wordt hier gedwongen om stil te staan, gedwongen om de gsm’s aan de kant te leggen, de on-knop op off te zetten en je hart open te stellen. Een boterhammetje erbij, een tasje soep, een babbel ...
Meer pakkende momenten van Omer vind je hier ...

Volg de blog ...

Louise Vermeulen

 
Wist je dat ?

Wist je dat ons project een werk van lange adem zal zijn? En dat het eigenlijk niets nieuws onder de zon is, maar dat er al vanaf dag een aan een positief klimaat gewerkt wordt? De mensen van de animatie, de medewerkers, de vrijwilligers… Iedereen is al altijd in de weer met het zorgen voor een optimale sfeer, een gezellige rust en een goede samenwerking. In de zomermaanden van dit jaar echter wordt ernaar gestreefd om dit alles ook eens in beeld te brengen en om ons nog wat extra te gaan toeleggen op wat wij van onze bewoners kunnen leren. Wist je dat er op maandag 24 juni een grote algemene vergadering was, waarbij Koen Joly ons een vorming gaf over talent en samenwerking? En dat er in die algemene vergadering heel hard en heel ‘samen’ gezocht werd naar de talenten van de bewoners? Het is machtig schoon om te zien hoe iedereen -soms schoorvoetend- betrokken raakt bij het project. Dat is immers het doel van deze maanden. Dat we met zijn allen wat beter gaan kijken, wat meer gaan geloven in onszelf, in de bewoners en in waar we mee bezig zijn. Het mag wel eens gezegd worden dat de medewerkers hier bergen werk verzetten – van keuken tot verpleging – om het beste aan de bewoners te geven en het beste uit de bewoners te halen. Wist je dat we allemaal goed bezig zijn? Nee? Awel, dan weet je het nu !

Beeldjes ...

Louise Vermeulen

 
Op zoek naar talent

Het is zover !  De start.

In het woonzorgcentrum in Ardooie schijnt de zon elke dag vanaf nu. We gaan op zoek naar talent bij onze bewoners en zetten dat talent extra in de verf. Het is in tijden van verzuring belangrijk om met zijn allen positief te blijven. Bent u benieuwd naar de evolutie en de gang van zaken ? Volg dan zeker deze blog. U zal alles geweten hebben. Put a smile on your face, it confuses people.

http://openkring.wordpress.com/

Louise Vermeulen

 
Het kleine geluk
​In de zomervakantie kiest het woonzorgcentrum voor het kleine geluk. We gaan samen met het personeel en de bewoners op zoek naar talent bij jong en oud. We willen verborgen talenten ontdekken en deze zoveel mogelijk delen. Meer info over onze initiatieven krijgt u weldra, maar voor nu kan u alvast meegenieten van onze brainstorm-sessie .
 
Jobstudenten

Voor studenten hebben we tijdens de diverse schoolvakanties functies in diverse afdelingen. Je kunt je hiervoor op deze website aanmelden.
Naar studentenjobs ...

 
 
Bezoek Open Kring vzw op Facebook

Zoeken

 

 


 

Open Kring vzw

Kortrijksestraat 58  -  8850 Ardooie

Tel. 051 74 02 60

 Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius    

Centrum voor Kortverblijf    

  Serviceflats Hof Ter Linden    

 Dagverzorgingscentrum De Kim    

Zorgcoach    

 

Dienstenchequebedrijf Link58 vzw

 Kortrijksestraat 58  -  8850 Ardooie

 Tel. 051 74 02 67

 

 

 

In de kijker - Vrijwilligers

Als u een nieuwe en zinvolle uitdaging zoekt in uw leven, bieden wij u de kans om een meerwaarde te betekenen in de zorg voor bewoners. Uw waardevolle inzet en engagement helpen een warme thuis met een open kijk op de maatschappij creëren voor onze bewoners. U maakt het samen met onze medewerkers mogelijk dat bewoners zich verder als mens kunnen ontplooien door uw ondersteuning in het activiteitenprogramma. Meer info vindt u hier.

 

Provincie - Kwaliteit - Het zit in ons