| Reset | A - | A + |
header2.jpg
U bent hier : Home
Imaginair gesprek tussen oud en jong
‘Haast je, want ik wil nog dit en dat en ook nog zus en zo en ik moet nog en ik zou nog en ik had nog graag en hoewel ik graag wilde dat je bleef moet ik nu echt gaan.’ waarop jij me niet-begrijpend aankijkt en een spottend lachje op je gezicht tovert. Ik moet ook lachen. Ik lach met de kloven in je huid en in ons gesprek. Jij lacht met de onbestaande rimpels die ik trek, en legt je hand op mijn hart.
Lees meer...
 
Er is meer
Hiervoor doe je het toch ...
http://openkring.wordpress.com/2014/09/23/er-is-meer/
Louise Vermeulen
 
In contact
Verbinding maken, dat doe je niet alleen met het internet. Hier in het woon-en zorgcentrum wordt nog écht verbinding gemaakt. In contact treden met elkaar zonder hulpstukje. Het contactkoor, een prachtig initiatief van de medewerkers en animatie… Hier worden de bewoners persoonlijk begroet, worden ze eens goed vastgepakt, krijgen ze inspraak en mogen ze zijn wie ze zijn. Het is zalig om te zien, hoe iedereen opleeft.
Lees meer...
 
Baaldag
En dan is er ‘the day after’, de spanning valt weg, en plots gaat het licht uit bij mij. Ik sta op met een zwaar gevoel in mijn maag, en besluit om eerst wat thuis te werken. Ik moet alleen zijn. Ken je dat gevoel, het gevoel dat niets je gaat en dat je terug wil naar ‘betere tijden’, terwijl het nu beter dan ooit gaat? Mensen doen dat. Het verleden idealiseren. Alsof het toen gemakkelijker was. Terwijl we dat doen, beseffen we niet dat we dat toen ook zeiden. Maar nu is hier, en vroeger komt niet meer terug. En het was niet beter vroeger, dus waarom altijd teruggrijpen naar iets dat gepasseerd is.
Lees meer...
 
Hoera !
Jullie kunnen het al raden, voor mij is het écht een hele goeie dag vandaag. Het is namelijk de dag van de vrijheid, want vandaag haalde ik mijn rijbewijs. Wie had dat ooit gedacht, Louise Vermeulen, een rijbewijs ??!  Zelf had ik dit eigenlijk niet verwacht, dat het zo snel zou gaan (hihi). Ik ben in elk geval echt heel trots en dat zullen mijn vrienden en vriendinnen op leeftijd geweten hebben. Omer verwelkomt me al van ver, en is blij om me te zien. Ik zou alle bewoners kunnen knuffelen.
Lees meer...
 
Op stap met Erna en Rita
Deze middag ging ik op stap met twee boeiende vrouwen. Erna en Rita. Twee vrouwen van in de zestig. Zussen van elkaar. Zorgen voor elkaar. Erna is enkele jaren geleden door een ongelukkige speling van het lot beginnen sukkelen met haar gezondheid. Sindsdien zit ze in het rusthuis in Ardooie. Ze wordt hier enorm goed onthaald en de mensen zien haar graag komen. Erna heeft een speciale soort droge humor die ik wel kan appreciëren.
Lees meer...
 
Ik hou van jullie
Dit huis is sinds drie maanden een tweede thuis geworden voor mij. Een plek om in tot rust te komen en een plek om mijn energie kwijt te geraken. Een plaats waar ik triest mag zijn zonder dat er vragen gesteld worden, maar evengoed heel blij mag zijn en veel vragen krijgen. Een plaats voor nieuwe ontmoetingen, vrienden en vriendinnen. Een plaats waar ik mezelf meermaals hard tegenkom, maar evengoed een plaats waar ik soms vergeet dat ik ‘ik’ ben. Zorgen smelten weg, of verdwijnen op zijn minst voor even in de frigo. Oude en jonge blije gezichten. Ik hou ervan. Ik hou er écht zoveel van.
Lees meer...
 
Ongebreideld
Het is gezellig in de kamer van Marie-Jose. Ze heeft een zeteltje, en op haar tafel ligt een berg breiwol. Rebecca en zij gaan dus breien vandaag. Dat is hier een fijne hobby van veel bewoners, en ook MJ is er graag mee bezig. Ze heeft veel ervaring met breien, maar geeft toe dat ze het eigenlijk soms niet zo graag doet. Het was vroeger meer van moeten. Ze heeft een gigantische hoeveelheid truien gebreid voor haar kinderen en kent de kneepjes van het vak. Ze amuseert zich duidelijk met onze onwetendheid. Zowel Rebecca als ik kunnen alleen maar rechts breien, en dat vindt MJ raar.
Lees meer...
 
Wandeling
Henri beslist vanmorgen spontaan om met Alfons te gaan wandelen. Gezellig. Ik wandel mee. Ook gezellig. Het is zo grappig en fijn om te zien hoe deze twee oude kennissen elkaar terugvinden op het wandelpad van hun leven. Ze kennen elkaar van vroeger, maar vandaag ontmoeten ze elkaar opnieuw. Heel gezwind rijdt Henri Alfons door de gang. Alsof hij het elke dag zo doet. Ik vind het mooi om te zien hoe zorgvuldig Henri ervoor zorgt dat Alfons nergens tegen zit met zijn voeten, en hoe zacht hij de rolstoel vooruit duwt. Als een vader. Als een stille kracht.
Lees meer...
 
Het kleine geluk
​In de zomervakantie kiest het woonzorgcentrum voor het kleine geluk. We gaan samen met het personeel en de bewoners op zoek naar talent bij jong en oud. We willen verborgen talenten ontdekken en deze zoveel mogelijk delen. Meer info over onze initiatieven krijgt u weldra, maar voor nu kan u alvast meegenieten van onze brainstorm-sessie .
 
Jobstudenten

Voor studenten hebben we tijdens de diverse schoolvakanties functies in diverse afdelingen. Je kunt je hiervoor op deze website aanmelden.
Naar studentenjobs ...

 
 
Bezoek Open Kring vzw op Facebook

Zoeken

 

 


 

Open Kring vzw

Kortrijksestraat 58  -  8850 Ardooie

Tel. 051 74 02 60

 Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius    

Centrum voor Kortverblijf    

  Serviceflats Hof Ter Linden    

 Dagverzorgingscentrum De Kim    

Zorgcoach    

 

Dienstenchequebedrijf Link58 vzw

 Kortrijksestraat 58  -  8850 Ardooie

 Tel. 051 74 02 67

 

 

 

In de kijker - Vrijwilligers

Als u een nieuwe en zinvolle uitdaging zoekt in uw leven, bieden wij u de kans om een meerwaarde te betekenen in de zorg voor bewoners. Uw waardevolle inzet en engagement helpen een warme thuis met een open kijk op de maatschappij creëren voor onze bewoners. U maakt het samen met onze medewerkers mogelijk dat bewoners zich verder als mens kunnen ontplooien door uw ondersteuning in het activiteitenprogramma. Meer info vindt u hier.

 

Provincie - Kwaliteit - Het zit in ons