| Reset | A - | A + |
header19.jpg
U bent hier : Home
Zonnekloppers
Het is weer tijd voor ontspanning in het woonzorgcentrum. Nadat er deze voormiddag flink gesport, gegeten, gelezen en gedacht werd, is het nu tijd voor koffieklets en zon. Heerlijk. Ik ga wandelen met enkele bewoners, en ik voel mijn energielevel pieken. Zalig vind ik dit. Ik merk dat veel bewoners snakken naar een momentje buiten, en eens ze daar zijn, lijken ze de gelukkigste mensen van ‘t land.
Lees meer...
 
Spring maar achterop bij mij, achterop mijn fiets!
Het is een zonnige namiddag, en buiten tref ik Jozef aan. Hij is al ettelijke jaren vrijwilliger bij het woonzorgcentrum, maar vandaag is het pas de tweede keer dat hij rondrijdt op de duofiets. Je ziet dat hij geniet van het fietsen, en zijn passagier geniet mee. De fiets heeft drie standen, en alle drie de standen omvatten eigenlijk bijna alle bewoners. Daarmee bedoel ik dat echt bijna iedere bewoner ook effectief mee kan op de fiets.
Lees meer...
 
Smakelijk zeg !
Voor we allemaal gaan middageten, nog even dit: de mensen van de keuken hier zijn écht topchefs. Elke dag maken ze lekker eten klaar voor de bewoners, en het personeel. Het is echt een gekkenwerk om hier rekening te houden met iedereen, en toch doen ze het. De ene wil zijn aardappels zus, de andere zo. Sommige dingen moeten gemixt, gepureerd of in stukjes gesneden worden.
Lees meer...
 
Ochtendgymnastiek
Elke ochtend wordt hier in het woonzorgcentrum bewogen. Niet zomaar bewogen, maar specifieke oefeningen op bewonersmaat gemaakt. Ik vind dat machtig om te zien. Hoe vlot sommigen nog kunnen bewegen, of hoe anderen echt hun best doen om de schwung erin te houden. Fijn dat er aandacht besteed wordt aan het lichaam. Het is tenslotte een lijf dat al heel lang meedraait, en het is belangrijk dat het af en toe eens gesmeerd wordt.
Lees meer...
 
Toettoet !
Morgen doe ik mijn rijexamen! Ik, Louise Vermeulen, die had gezworen dat ik wel altijd de fiets ging nemen, ga morgen proberen om een rijbewijs te halen. Ik vind dat zelf zeer lachwekkend, én ook ongelooflijk spannend. Stel je voor dat ik het haal! Dan ben ik officieel chauffeur. Voor mij is het iets onwerkelijk. Er gaan deuren open. Vanaf morgen dus.
Lees meer...
 
Een huis voor iedereen
Sinds een viertal jaren is ‘De Loods’ een gekende stek in Ardooie. Het is een plaats waar mensen samenkomen, uit alle lagen van de bevolking, om te praten, te lezen of gewoon stil te zijn. Er vinden allerhande activiteiten plaats, en het is er heel vaak heel gezellig. Ik vind het een mooi initiatief. Het is laagdrempelig, en voor ouderen is het vaak minder moeilijk om daar naartoe te gaan dan echt naar het rusthuis of het dagcentrum.
Lees meer...
 
Wees Welkom !

Een rondleiding in het gezelligste huis van Ardooie ...
http://openkring.wordpress.com/2014/09/15/wees-welkom/

Louise Vermeulen

 
Bezin eer je begint
De energie van het weekend zindert nog na deze morgen. Ik ben bruisend en vol leven, maar teveel energie is soms ook lastig. Toch ben ik blij om hier te zijn, om alles op orde te stellen, om er weer bij te zijn. Om weer blij te zijn. Het was best een emotioneel weekend, met veel terugzien, blije ontmoetingen en ook een klein beetje afscheid. Er waren weer veel diepzinnige gesprekken. Veel oude vrienden en veel inzicht.
Lees meer...
 
Ik geloof erin
Geloof, wat is dat eigenlijk? Ik ben opgegroeid met het idee dat er eigenlijk niet zoiets bestaat als ‘God’.. Toch niet op de wijze waarop deze in de kerk gebruikt wordt. De straffende, berispende vader, die bepaalt wat goed en slecht is. Hmm. Ik heb er mijn twijfels bij. Veel meer geloof ik in mezelf, ik geloof erin dat er een grotere kracht is die ons stuurt, maar eerder een natuurkracht dan een ‘God’.
Lees meer...
 
Kunst met een grote K
Kunst. De één begrijpt het volkomen en kan er niet omheen. Die ziet de zaken zoals een ander ze nooit zal zien. De ander snapt er niets van en ziet de dingen zoals ze zijn. Juliaan hoort bij de eersten. Een kunstminnend man, die zijn hart verloor, of nee, die zijn hart ophaalt, bij de beeldende kunst. Tekenen, schilderen, vooral portretten. Dat was zijn ding. Hij was dan ook laureaat aan de kunstacademie, waar hij ook doceerde. Een fijne verrassing was dat, toen ik zomaar even een schildersactiviteit startte.
Lees meer...
 
Njammie
Ananasvlade. Een eenvoudig, maar zeer gegeerd receptje van Maria Bruneel ...
Maria is een vaste waarde bij ons op De Rots en ze heeft bakken ervaring in de keuken. Vandaar dat we dan ook graag bij haar te rade gingen voor leuke dessertjes. Dit receptje kregen we via Maria’s dochter Christine, die het enkele jaren geleden trots kwam afleveren. Sindsdien trachten we het elk jaar tijdens de zomerperiode te maken. Een fris dessertje, als leuke afwisseling. Ik geef het alvast aan jullie mee.
Lees meer...
 
Zoetebekjes
Ik ben een enorm zoetebekje. Er is niets van taart (behalve de dingen met marsepein) waar je mij niet kan mee plezieren. Ik meen het, als ik hele dagen op taart en koekjes zou mogen leven zonder te verdikken, dan deed ik het. Hier in het rusthuis genieten ze ook graag – met mate – van een goed stuk taart of een lekker dessert. Ik ging deze namiddag op pad, en volgde mijn neus, naar de heerlijke geuren op De Parel en De Vlinder.
Lees meer...
 
Paul
Ik ben iemand die van nature uit gemaakt is om andere mensen te plezieren. Niet dat ik dat persé wil, maar ik kan niet anders. Of zo. Ik voel me in de eerste plaats verantwoordelijk voor een ander zijn geluk, en dat is fout. Zeer fout. Want je moet leven voor jezelf. Daarmee bedoel ik niet dat je egoïstisch moet zijn, maar je moet toch eerst gelukkig zijn voor je een ander kan gelukkig maken? Of niet soms?
Lees meer...
 
Ontmoet Pietekootje
Het vogeltje in de Souvenir is al een tijdje niet meer. Noëlla, één van de bewoners, was echter een enorme fan van het vogeltje. Hoe het zo schoon ‘schuifelt’ en hoe dat kleur zo schoon past in de omgeving. Ik vond het machtig om te zien.
Lees meer...
 
Koffieklets
Een gezellig dagje gisteren. Eerst met Noëlla om een vogel en dan mee met de vrijwilligers en bewoners naar Ardomien. Het is een toffe bende, die vrouwen. Gezellig keuvelen bij koffie en een pannenkoek, er zijn weinig dingen die hier aan kunnen tippen.
Lees meer...
 
Ik geef om jou
Deze voormiddag spot ik een magisch moment. Koen heeft zich afgezonderd met een bewoner die heel diep dement is geworden. Ze reageert op bitter weinig, maar als hij muziek speelt dan neuriet ze heel soms zelfs zachtjes mee. Het is een moment waar ik stil van word. Er hangt een sfeer die er bij de gewone muzieknamiddagen niet hangt. Een soort sereniteit. Ik schreef er volgende tekst over:
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 24 van 61
Jobstudenten

Voor studenten hebben we tijdens de diverse schoolvakanties functies in diverse afdelingen. Je kunt je hiervoor op deze website aanmelden.
Naar studentenjobs ...

 
 
Bezoek Open Kring vzw op Facebook

Zoeken

 

 


 

Open Kring vzw

Kortrijksestraat 58  -  8850 Ardooie

Tel. 051 74 02 60

 Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius    

Centrum voor Kortverblijf    

  Serviceflats Hof Ter Linden    

 Dagverzorgingscentrum De Kim    

Zorgcoach    

 

Dienstenchequebedrijf Link58 vzw

 Kortrijksestraat 58  -  8850 Ardooie

 Tel. 051 74 02 67

 

 

 

In de kijker - Vrijwilligers

Als u een nieuwe en zinvolle uitdaging zoekt in uw leven, bieden wij u de kans om een meerwaarde te betekenen in de zorg voor bewoners. Uw waardevolle inzet en engagement helpen een warme thuis met een open kijk op de maatschappij creëren voor onze bewoners. U maakt het samen met onze medewerkers mogelijk dat bewoners zich verder als mens kunnen ontplooien door uw ondersteuning in het activiteitenprogramma. Meer info vindt u hier.

 

Provincie - Kwaliteit - Het zit in ons