Ons Corona noodnummer : 0465 03 29 75  -  Elke dag bereikbaar van 08u00 tot 18u00

Beste familie/mantelzorger,
Via deze weg wensen we u te informeren over de vaccinatiestrategie binnen onze zorgvoorziening. De vaccinaties voor bewoners gaan door op woensdagnamiddag 20 januari 2021. Ook de medewerkers worden op deze dag meteen mee-gevaccineerd.
Er werd mondeling toestemming gevraagd aan de bewoners voor deze vaccinatie. Bij personen die niet in de mogelijkheid waren om hier zelf over te beslissen werd de bewindvoerder bevraagd.
De bewoners ontvingen een informatiebrief en flyer met alle nodige inlichtingen. Er werd ook een bijkomende, meer gedetailleerde, informatiebrief opgesteld voor bewoners die meer uitgebreide en specifieke info wensten betreft de vaccinatie.
Hieronder kunt u deze informatiebrief en -flyer, en ook de gedetailleerdere informatiebrief terugvinden.
Indien bijkomende vragen kan de bewoner, maar ook u als familielid, steeds een beroep doen op de zorgcoördinator van de dienst of op het nummer 0465 03 29 75 (coronatelefoon) voor meer uitleg.
Met vriendelijke groeten,
Dhr. Renaat Lemey,
Directeur vzw Open Kring.
Download de info-brief Covid-vaccinatie 20 januari 2021.
Download de uitgebreide informatiebrief Covid-vaccinatie.
Download de vaccinatie-flyer "Fabels en Feiten" van Agentschap Zorg en Gezondheid.

 

Met de start van het nieuwe jaar starten ook wij, samen met onze bewoners, vol goede moed 2021.
Alle cohortes werden intussen opgeheven, alle quarantaines (in samenspraak met alle betrokken artsen) zijn verlopen, met enkel nog 1 bewoner in isolatie op de kamer.
De situatie binnen het woonzorgcentrum stabiliseert zich en de normale werking, rekening houdende met de opgelegde coronamaatregelen, wordt stap voor stap opnieuw geïnstalleerd.
In onze recentste nieuwsbrief vindt u alle informatie in detail terug.
Lees hier de nieuwsbrief van 05 januari 2021.

 

Burenhulp Ardooie-Koolskamp ondersteunt buren die elkaar willen helpen en moedigt solidariteit onder de inwoners aan.
Wat kunnen wij verder voor jou betekenen ?

  • Burenhulp Ardooie-KoolskampTelefonisch contact in deze periode van isolement
  • Warme maaltijden aan huis
  • Boodschappendienst
  • Kleine klusjesdienst (vb. lamp vervangen,…)
  • Professionele schoonmaakhulp
  • Professioneel advies of gerichte doorverwijzing betreft zorg en welzijn

Wens je meer info over één van bovenstaande diensten ? Of zin om zelf burenhelper te worden ? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen !

Burenhulp Ardooie-Koolskamp is een initiatief van vzw Open Kring - De Loods & Gemeente Ardooie - Sociaal Huis.
Weet dat we in deze moeilijke tijden blijven inzetten op zorg en gezondheid. Samen loodsen we ons erdoor !
Bel 0491 34 42 03 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !
Lees hier alle info op onze folder.

Vanwege het coronavirus mogen onze bewoners geen bezoek ontvangen en dit tot en met 19 april. Om toch in contact te blijven met elkaar als familie/vrienden staat er een "keep in touch-brievenbus" in het sas van de inkom in het woonzorgcentrum. Hierin kan je brieven of andere zaken leggen die we dan via de Animatie uitdelen aan de bewoner. Gelieve de naam en afdeling te noteren op de brief zodat deze bij de juiste persoon toekomt.
Omgekeerd zoeken we ook naar mogelijkheden om het wel en wee van de bewoners over te brengen. We zullen dit doen door middel van brieven, kaartjes maar ook via de moderne technologie zoals facebook en messenger,...
Dus hou jullie vooral niet in en zoals Luc Steeno zingt : "bel ons, schrijf ons !"

Ons land zet de komende weken sterk in op de preventie van de verdere verspreiding van het corona-virus. Onze organisaties willen jullie goed informeren over de gevolgen voor onze werkingen in het woonzorgcentrum, de assistentiewoningen, dagverzorgingscentrum de Kim, inloophuis de Loods, mindermobielenvervoer Link 58 en daarom hebben we samen met Open Kring en Link 58 een apart telefoonnummer geactiveerd waar jullie terecht kunnen met alle vragen met betrekking tot dit thema: 0465/03 29 75. Deze lijn is elke dag bereikbaar van 8u tot 18u.